Stacks Image 13

Vastelaovend Sjlinger Mix 2019 op l1 radio programma Plat-eweg

Vastelaovendmix slingert voor de tiende keer de ether in


LANDGRAAF - Het is inmiddels een jaarlijks hoogtepunt in de vastelaovesprogrammering op L1. Je zou bekans kunnen spreken van ‘verplichte kost’ voor de echte carnavalsmuziekliefhebber: de Vastelaovend-Sjlinger-Mix die diskjockey Hubert Schunken maakt voor het radioprogramma Plat-eweg van Henk Hover. Dit jaar raast er voor de tiende keer in bijna 36 minuten tijd een polonaise van bekende en minder bekende Limburgse vastelaoveskrakers voorbij. Wat ooit begon als een handig muziekje voor de plaspauze tijdens zijn werk als diskjockey, is voor Hubert inmiddels uitgegroeid tot een traditie met bekendheid tot ver buiten de Parkstadregio.

In de afgelopen tien edities zijn maar liefst 260 liedjes de revue gepasseerd. Ook dit jaar zijn er meer dan 30 schlagers op originele wijze aan elkaar gemixt en verbonden. Naast bekend materiaal van onder andere De Kloomp, Vleddig, Katja Henz, Beppie Kraft, La Bamba en Erwin, is er ook dit jaar weer plaats voor het Limburgs breed minder bekende repertoire van bijvoorbeeld Misj Masj, Abby en d’r Reënboagkloeb Haander. “Dat heb ik altijd bewust gedaan. Een mooie mix van bekende en minder bekende liedjes. Oud- en nieuw materiaal. Traditioneel en uptempo. Het zit er allemaal onverwacht afwisselend in. En probeer dat maar eens op een leuke wijze aan elkaar te breien.”, zegt Hubert. “Zo bevat de Vastelaovend-Sjlinger-Mix dus voor elk wat wils. Zeker toen ik een aantal jaren geleden luisteraars opriep om vooraf hun voorkeurliedjes door te sturen. Sindsdien krijg ik uit alle Limburgse hoeken en gaten originele, vaak minder bekende aanvullingen. Natuurlijk kan ik in één mix niet alles gebruiken. Maar het enthousiasme van mensen om mee te helpen inspireert mij wel enorm.”, bevestigt Hubert.

“Het volgend jaar, het elfjarig jubileum van de vastelaovendsjlinger, ga ik in elk geval iets speciaals doen.”, oppert Hubert. “Ik weet nog niet precies wat. Het officieel uitbrengen van alle mixen op CD is al jaren een grote wens, maar blijkt rechtentechnisch behoorlijk ingewikkeld. Wellicht lukt het me volgend jaar. Ik heb in elk geval al enthousiaste medewerking van enkele Limburgse muziekstudio’s. Dus het begin is er sowieso.”

De Vastelaovend-Sjlinger-Mix vindt ook dit jaar weer zijn première op L1-radio en is te beluisteren in het programma Plat-eweg van Henk Hover.


woord van dank
Robert Loozen/Vleddig
Alle delers op facebook
Parksjtad Jôdler
Anja Geraets (vuur geduld en input)
Jessie & Ger, vuur de inspiratie durg de joare hin
D’r Pap vuur d’r input
Hub Hanssen
Roger Huntjens
Ben Schols
Niels & Kay
Katja Henz
Mia & D’r Crit

Tant Annet vuur de inspiratie
Vuur de Tant d’r pap en de mam


Henk Hover vuur de oetzendingen van afgeloape joaren

Foto Paul Tenzer

Artwork Hubert Schunken gebaseerd op een oude PHILIPS Compact Cassette

Vastelaovend Sjlinger Mix
“Dao kump d'r weer, ambachtelijk en vakkundig gemix door Hubert Schunken: de Vastelaovend Sjlinger Mix op L1 Radio. Sjterkte gewunsj mit loëstere, want daobiej kômme vriewaal zeker vastelaoves-emoties ômhoog !! “

Ben Schols

“Super werk die sljinger mix. Perfect voor elk vastelaovesfees!”

Frank Verhart


“Allereerst complimenten voor je 3 "Vastelaovend Sjlinger Mixen" de afgelopen jaren. Toppie!”

Ralph

“Hallo Hubert, “Op de eerste plaats wat een geweldige carnavalsmixen maak jij, ze zijn echt geweldig.”

Bart

Cea Pelzer Ja ben aan het genieten

Kelly van de Lump Sjiek sjiek

Lola Lee Super trots dat ik er weer deel van mag uitmaken!!! Bedankt Hubert Schunken!!!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.